Woorden zijn spelden

Herken jij dit? Praat jij jezelf naar beneden, in wat je allemaal niet kan of niet goed doet?  Vertel je dit ook tegen andere mensen? En weet je ook zeker dat je dit zo is?

Zinnen zoals:

  • Ik weet niet wat ik wil
  • Ik kan niet kiezen
  • Ik kan het niet
  • Ik durf het niet
  • Ik ben onzeker
  • Ik ben niet leuk

Doe jij dit?

Als het goed is, weet je wat spelden zijn. Hier kun je bijvoorbeeld papier mee vastzetten. Kleding aan elkaar vastzetten. En dit is wat woorden ook met je doen. Wanneer jij iets negatiefs over jezelf zegt, dan zet je deze woorden vast in jouw lichaam en in jouw hersenen. Je gaat het geloven dat je zo bent. En het ergst is, je gaat je er ook nog zo naar gedragen. Je wordt onzeker, je kan niet kiezen, je durft het niet.

Nu, je dit dus weet. Dan kun je ook leuke en fijne dingen over jezelf vertellen. Want alles wat jij voelt en weet, begint met een gedachte.

Bijvoorbeeld, je gaat bovenstaande zinnen veranderen in?

Ik DOE alsof ik niet weet wat ik wil

Ik KIES niet

Ik DOE het niet

Ik DOE onzeker

Ik DOE niet leuk

Als je iets DOET, dan kun je het dus veranderen in

Ik DOE wat ik wil

Ik KIES (of ik KAN kiezen)

Ik GA het doen

Ik BEN zeker over mezelf

Ik BEN leuk

Voel jij het verschil?

En nu jij:

Wat zijn jouw gedachten over jezelf?

Wat zeg jij tegen jezelf over jou?

Welke woorden-spelden ga je uit je lichaam en hersenen trekken? Zodat jij bent, wie jij graag wilt zijn.

En welke leuke en fijne dingen over jou, ga je tegen jezelf vertellen?

Vind jij het lastig om goed over jezelf te denken én goed voor jezelf te zijn? Vraag gerust hulp aan één van onze coaches, zij helpen je graag verder. Zodat jij ook bij minder leuke dingen in jouw leven, voelt en weet dat jij oké bent.

Sprankelende groet,

Mariëlle Schoenmakers

Oprichtster www.jongdoord8.nl en www.sprankelenderwijs.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Meer  blogs in dezelfde categorie

Als je ouder psychisch problemen heeft

Als je ouder psychisch problemen heeft

Het is niet gemakkelijk als één van je ouders psychische problemen heeft of als je ouder verslaafd is aan bijvoorbeeld drugs of alcohol. Je kunt dan niet altijd (of vaak niet) bij je ouders terecht met vragen en problemen. Je leert al op jonge leeftijd...

De voordelen van het vervelen

De voordelen van het vervelen

Bijna iedereen staat de hele dag aan. Ik bedoel hiermee, je moet van alles op school, thuis, voor je bijbaan. Contacten onderhouden met je vrienden. Er leuk en goed uit blijven zien. Oja, ook nog leuke posts maken voor sociale media…. Dit kan best vermoeiend zijn....