Wel of geen bh dragen, wat wil jij?

Wel of geen bh dragen, wat past bij jou? Wat wil jij? Je ziet steeds meer in het straatbeeld dat meiden geen bh dragen. De meningen zijn hierover verdeeld. Om eerlijk te zijn, ik kan je hier geen advies in geven. Als je gaat googelen, dan vind je veel onderzoeken en tips hierover. Ik geef je de praktische overwegingen van wel of geen bh dragen. It’s up to you.

De voordelen om vooral geen bh te dragen

Volgens een Frans onderzoek, Franse Universiteit van Besançon, is het beter om geen bh te dragen, omdat je tepels dan ruim 7 mm gelift worden. Dit komt, volgens deze onderzoekers, dat de bh de natuurlijke groei remt van het ondersteunend borstweefsel. En volgens hen worden je borsten steviger als je geen bh draagt.

Een groot voordeel is dat je letterlijk ruimte ervaart als je geen bh draagt. Wat je een gevoel van vrijheid geeft. Je huid rondom je borsten kan letterlijk beter ademhalen en worden niet afgekneld. Je huid op en rondom jouw borsten worden zachter en fijner. Omdat jouw huid niet meer schuurt tegen de stof en beugel van je bh. En dat geeft je dus een gevoel van Freedom.

Wat vind jij van een strapless bh onder je jurkje? Vaak zitten strapless bh’s niet prettig en zakken af. Dit is zo irritant. De oplossing!  Geen bh dragen, zo heb je ook geen gedoe om je bh omhoog te sjorren.

Wanneer je geen bh draagt, tekent de bh ook niet achter op je rug af. En je hebt geen last van snijdende schouderbandjes. Let op: als je last van hebt van snijdende schouderbandjes, dan draag je niet de juiste bh. Verstandig om dan bij een lingeriespeciaalzaak om advies te vragen.

Er wordt geschreven, dat het langdurig dragen van bh’s de risico’s op borstkanker vergroot. En bij langdurige bedoel ik 12 uur of langer per dag. Of dit waar is, weet ik niet. Maar het kan een reden zijn, om regelmatig bh-loos door het leven te gaan.

Nadelen om geen te bh dragen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het dragen van geen bh:

Stel je eens voor, je bent te laat. En je rent naar de bus…… Borsten die op en neer butsen, kan behoorlijk pijnlijk zijn. En dan is een bh die de borsten op haar plaats houden toch wel heel fijn. Mijn advies is om bij het sporten, zo ie zo een bh te dragen.

Een ander nadeel is, dat jouw tepels eerder zichtbaar zijn door je kleding. En je weet wat er gebeurd wanneer jij het koud krijgt…jouw tepels worden groter.

Een voordeel van het dragen van een bh,  is dat je jouw borsten steviger en voller lijken. Dit oogt mooier onder een strak truitje. Maar… dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste maat bh draagt.

Wanneer je bh-loos door het leven gaat, is de kans groter dat je reacties krijgt van mensen of dat ze eerder  naar je borsten kijken.

Praktische zaken

Natuurlijk heb je borsten in allerlei soorten en maten.

Mocht je grote of gevoelige borsten hebben, dan adviseer ik je om juist wel een bh te dragen, om rug- en nekpijn te voorkomen. Ik zou dan zeker naar een lingeriespeciaalzaak gaan, zij kunnen jou de juiste tips geven welke bh’s goed voor je zijn. Feit: 70% van de vrouwen, dragen niet de juiste bh -maat. Met als gevolg niet de juiste ondersteuning en meer kans op rug- en nekklachten.

Je hebt bh’s met dunne bandjes en bh’s met brede bandjes. De bh- bandjes staan in verhouding met de grootte en gewicht van jouw borsten. Hoe zwaarder en groter jouw borsten, hoe breder de bandjes.

Draag jouw bh nooit langer dan zeven of acht uur achter elkaar. Zodra je thuis bent, laat ze heerlijk bungelen. Je borsten kunnen zo ontspannen. Ook zou ik zeker bij het slapen je bh uit doen.

Grote borsten, gevoelige borsten, kleine borsten of wat voor soort borsten je hebt. Het is zo ie zo wijs, om vaker je borsten heerlijk de ruimte te geven. Hoef je (’s avonds) niet weg? Uit die bh! Op naar gezonde borsten……..

Sprankelende groet,

Mariëlle Schoenmakers (oprichtster jongdoord8)

Bron:

https://gezonderleven.com/is-goed-slecht-om-beha-dragen/

https://www.fashionchick.nl/fashionnews/wat-gebeurt-er-als-je-geen-bh-meer-draagt/

https://www.andc.tv/item/fashion-beauty-fashion-quarantaine-boobs-dit-gebeurt-er-als-je-geen-beha-meer-draagt

https://www.centraalgezond.nl/nieuws/beha-dragen-ongezond/

https://gezondnu.nl/dossiers/gezondheid/vrouwelijk-lichaam/daarom-moet-je-geen-beha-dragen/

https://www.cosmogirl.nl/beauty/dit-gebeurt-er-met-je-borsten-als-je-geen-bh-meer-draagt/

1 Reactie

  1. Tess

    En…niet te vergeten….op welke leeftijd dan ook, regelmatig je borsten controleren op onregelmatigheden; bultjes, deuken, bobbels etc. Kijk eens op deze link over wat en hoe te controleren: https://www.pinkribbon.nl/

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

 

 

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Meer  blogs in dezelfde categorie

De eerste keer seks

De eerste keer seks

De eerste keer seks met iemand dat je vergeet je waarschijnlijk nooit meer. Daarom is het belangrijk dat jij bepaald, wanneer jij voor de eerste keer seks hebt. Trouwens, de 2e, 3e, 4e keer en hoeveel keer erna er nog komt ook. Jij bepaalt altijd wanneer jij er zin in...

Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes (ook wel acné vulgaris of acné juvenilis genoemd) is de meest bekende vorm van acne. Tot wel 80 % van de jongeren krijgt er last van. Bij de één...