Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal (Einstein)

De grootste genieën van de wereld gebruiken hun creatieve geest. Hun creatieve geest brengt hen tot grote successen en ideeën. Kijk naar de grote uitvinders, naar artiesten, kunstenaars, schrijvers, musici en dichters. Zij gebruiken hun verbeeldingskracht.


Jouw verbeeldingskracht, jouw creatieve brein kun je ook inzetten om jouw bedrijf te laten groeien, dan wel je bedrijf zo neer te zetten passend bij jou.


Maar………………………….. misschien heb jij het vertrouwen in jouw creatieve geest af ‘moeten’ leren om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jouw omgeving.


Kijk eens naar kinderen. Zij fantaseren, spelen, verkleden, bewegen. Echter zodra ze naar school gaan ligt de aandacht op het leren. En steeds minder op het creatieve stuk. De aandacht in het brein wordt verplaatst, van creatie naar leren. Met als gevolg…….. de creatieveling loopt vast…. Een steeds grotere groep creatieve kinderen raken de verbinding met zichzelf kwijt, omdat ze letterlijk aan het overleven zijn. Met als resultaat een zoektocht bij instanties begint. En bij deze kinderen begint het vertrouwen in hun verbeeldingskracht te wankelen.


Misschien herken je dit als ondernemer ook. Er wordt van alles van je verwacht, de regels waaraan je moet voldoen van de overheid, de verwachtingen van je team, de mensen waarmee je samenwerkt. De tijd haalt je in. Je raakt de connectie kwijt met jouw creatieve brein, die jou zoveel geeft. Je bent niet meer in verbinding met jezelf.


Hoe zou het zijn, om weer in verbinding te zijn met jezelf? Weer durven te vertrouwen op jouw intuïtie, jouw verbeeldingskracht en geloven in jezelf. Zodat je de volgende groei stap zet in jouw bedrijf?


Dit kan…….


Nieuwsgierig? Ik informeer je hier graag over.


Ik wens je een sprankelende week toe.


Mariëlle