Labelvrije toekomst

In onze maatschappij niet altijd makkelijk om dicht bij jezelf te blijven. Ouders, vrienden, het onderwijs, verwachtingen van anderen, erbij willen horen. En probeer hier dan maar dicht bij jezelf te blijven.


Voor jongeren die volop in ontwikkeling zijn, op ontdekking naar hun eigen identiteit is dit lastig. De druk kan enorm aanvoelen. We hebben niet voor niets steeds meer jongeren met een burn-out, thuis zitters, steeds meer labels. 


Dit vind ik jammer. Het liefst zou ik tegen alle jongeren zeggen, ‘blijf geloven in jezelf’. Blijf luisteren naar de stem in jou. Als jij de activiteiten doet, die bij je passen. Dan vallen de problematieken, labels weg. Omdat je doet, wat bij jouw kern past.


Deze jongeren zijn onze toekomst. Steeds meer jongeren, raken verwijderd van hun intuïtie, het zijn. Wat voor toekomst bieden wij zij dan? Wat laten we ze zien?


Hoe gaaf zou het zijn, dat de jongeren hierin de juiste coach/mentor hebben die ze begeleiden in hun pad naar volwassenheid, in verbinding met zichzelf.


En nee, iedereen krijgt op zijn pad de leuke en minder leuke dingen. Het leven is één grote levensles. En we hoeven het pad van problemen niet vrij te maken. Maar we kunnen ze wel leren, hoe ga je om met tegenslag? En hoe blijf je dicht bij jezelf. Weg van de labels, de onzekerheid, eetproblematiek, medicatie.


Ik nodig mensen die werken met jongeren, vanaf 12 jaar van harte uit op mijn besloten Facebook pagina. Met als doel om jouw netwerk en vooral ook jouw bereik te vergroten.

Je kunt deze Facebook pagina vinden met als titel: ‘community voor kinder- en jongerencoaches NL’.

Sprankelende groet,

Mariëlle