Ken jij de gezegde: “waar je mee omgaat daar raak je mee besmet?”

Het is echt zo. Ga je met mensen om die veel klagen, voordat je het weet ben jij ook één grote klaagmuur. Ga je om met mensen die altijd roddelen, genieten van andermans ellende. Voordat jij het weet, doe je dit ook. Ben je omringd door mensen door mensen die overal tegenaan schoppen en conflicten opzoeken. Je raadt het al………


Realiseer je dat JIJ het gemiddelde bent van de mensen met wie je omgaat.


Dit geldt zowel privé en ook op het werk. Wil jij werk doen waardoor jij geïnspireerd raakt, je persoonlijk wilt groeien. Kies dan een werkgever die jouw dit biedt. Ga met mensen om die je wilt evenaren. Ik bedoel dan niet dat je hier tegenop hoeft te kijken én dat je ze aanbid. Maar mensen waar je energie van krijgt, blij van wordt. Enthousiaste mensen die net zo in het leven staan, als jij.


Vind jij klagen heerlijk? Roddel je graag en geniet je van andermans ellende? Schop jij graag overal tegenaan, zeik je graag mensen af? Van mij mag je. Maar realiseer je dat het je niets oplevert en weinig aan jouw situatie verandert. Het is jouw keuze, jouw leven.


Van mij krijg je hier nu ongevraagd advies: je krijgt een waardevoller leven om te veranderen wat je wilt en kunt veranderen. Of het simpelweg te ‘accepteren’ dat het nu eenmaal zo is.


Voor mij was dat de reden om 2019 te zoeken naar gelijkgestemden ondernemers. Ondernemers die een ambitie hebben, die positief ingesteld zijn, elkaar het succes gunnen, elkaar inspireren. Die leerling en leraar tegelijk willen zijn. Open en eerlijk naar elkaar toe zijn. Die enthousiast zijn, energie hebben. En ik heb ze gevonden. Ik ben hier elke dag dankbaak voor. En weet je…… hier leer ik zoveel van. Ik ben weer in verbinding met mezelf, ik kijk weer positief naar mezelf en naar het leven. En dit gun ik iedereen.


Met een sprankeling,


Mariëlle