IK HEB EEN FANTASTISCHE IDEE……. 😊

Herken je dit?

In mijn omgeving krijgen steeds meer mensen de diagnose AD(H)D. Eerst vooral kinderen en nu is het booming business onder de volwassenen.


Feit 1: Nederland staat wereldwijd bovenaan met zijn diagnoses, heeft zelfs procentueel meer diagnoses dan in Amerika. Er zijn landen waar niemand een diagnose heeft. Omdat ze geen woorden voor de labels hebben, dus zijn er ook geen mensen met ADD, ADHD etc. En zijn het ‘gewoon’ mensen…….


Feit 2: steeds meer mensen krijgen een diagnose.


Hoe zou het dan zijn, dat we AD(H)D met z’n allen karaktereigenschappen noemen i.p.v. stoornis/ ziekte. En het heel snel uit het boek DSM-5 scrappen!


Ik stem voor!!!👊


Dat we allemaal leren hoe we beter met elkaar om kunnen gaan. De nadruk komt te liggen op ieders kwaliteiten, zodat er mogelijkheden ontstaan. Want wat je aandacht geeft groeit…. Dus geef aandacht aan de dingen die goed gaan, zodat die juist groeien.


Je leert hoe je met jouw valkuilen/leerpunten om kunt gaan, dan wel kan ombuigen. Want tja, ook mensen zonder diagnose hebben leerpunten, valkuilen en kwaliteiten. Net zoveel als mensen met een diagnose……


Sprankelende groet✨


Mariëlle