Als je niet genoeg geld hebt, leen je gewoon wat.Lastige stelling. Stel je wil studeren en het is nodig om een lening hiervoor af te sluiten. Ik moet zeggen dat ik dat dan een ander verhaal vind, dan dat je geen geld hebt om met vakantie te gaan en je leent daar geld voor.

Geld lenen


Maak geen gewoonte van geld lenen. Als je het geld niet hebt, dan kan je het niet uitgeven. Dan maar niet mee naar …..vul maar in.

Als je weet dat je graag naar een festival gaat of met vakantie kan je ook elke maand een bedrag apart zetten.

Krijg je niet genoeg zakgeld, denk dan eens aan een bijbaantje. Overleg het thuis eens. Een bijbaantje kan voor jou betekenen dat je ‘eigen geld’ hebt, maar soms heeft het ook financiële gevolgen voor je ouders, zeker als er een uitkering is.

Dus overleg thuis dat je graag een bijbaantje wil en praat erover wat je dan met dat geld wilt doen. Soms kan het betekenen dat je ouders vinden dat je daarvan dan ook je kleding moet kopen bijvoorbeeld.

En áls je toch moet lenen van familie/vrienden, maak dan een (schriftelijke) afspraak wanneer je het terugbetaald en hoe (in termijnen bijvoorbeeld).

Kortom leef met de portemonnee (inhoud) die je hebt en doe je niet “rijker’ voor dan dat je bent!


Tess van Schijndel

Site:   https://tessvanschijndel.nl/
Insta:  #budgetprofessionaltess
Mail: info@tessvanschijndel.nl
FB: https://www.facebook.com/budgetprofessionaltess

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Meer  blogs in dezelfde categorie

Met geld omgaan is makkelijk

Met geld omgaan is makkelijk

Dat is een leuke. Met geld omgaan is makkelijk…maar ook weer niet.Kijk, als je voldoende geld hebt om te kunnen doen wat je wil dan is het een makkie, maar ook dan kun je al je geld kwijt raken.Ik zag een tijdje geleden een reportage over Nicolas Cage, de...

Wie veel geld heeft is gelukkig

Wie veel geld heeft is gelukkig

Deze week stelling 2 met wat meer uitleg.Iedereen antwoordde met ‘nee’ op deze stelling. Dit is ook een lastige stelling en waarom dan wel?Dan moet je het eigenlijk eerst gaan hebben over ‘wat is gelukkig zijn’. Wat is gelukkig? Gelukkig zijn is voor iedereen...