De grote zorgverzekeringsgids, stap 5

Stap 5: Vergelijk zorgverzekeraars met elkaar.

Nu je voor jezelf duidelijk hebt wat jij nodig denkt te hebben, is het tijd om op zoek te gaan naar de zorgverzekeraar die bij jou past. Gelukkig zijn hier verschillende handige vergelijkwebsites voor waar je eigenlijk alleen je wensen in hoeft te vullen. Nadat je dit hebt gedaan verzamelt de website alle zorgverzekeraars die aansluiten bij de informatie die jij hebt ingevuld, en dan hoef je alleen nog maar te kiezen!

Wanneer je op google intikt ‘zorgverzekeraars vergelijken’ krijg je gelijk al een aantal websites te zien, zoals Independer, Zorgwijzer en Zorgkiezer. Het maakt eigenlijk niks uit via welke website je de zorgverzekeraars vergelijkt. Sommige vergelijkwebsites geven een beloning als je via hun een zorgverzekering afsluit, zoals een elektrische tandenborstel of een gratis aanvullende verzekering. Zo’n elektrische tandenborstel is misschien niet iets waarvan je denkt ‘yes, die heb ik altijd al gewild!’, maar laten we eerlijk zijn, het is gewoon wel chill als we iets gratis kunnen krijgen. Daarnaast kan ik uit ervaring spreken dat zo’n elektrische tandenborstel nog best handig is 😉.

De volgorde van de stappen waarmee je zorgverzekeraars kan vergelijken op een vergelijkwebsite verschilt, maar het komt op hetzelfde neer. Er zijn een aantal gegevens die je invult voordat de website voor jou gaat vergelijken:

  • Persoonlijke gegevens (geboortedatum, geslacht, postcode etc.)
  • Eigen risico
  • Aanvullende verzekering
  • Zorgkeuze

Je denkt nu vast ‘wat is je zorgkeuze?!’, dus dat ga ik even aan je uitleggen! In Nederland hebben wij de regel dat je als burger bij alle ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en andere zorgverleners in het land terecht kan wanneer je zorg nodig hebt. Het is alleen wel zo dat jouw zorgverzekeraar niet van alle soorten zorgverleners jouw kosten vergoed. Elke zorgverzekeraar heeft zijn eigen lijst met ziekenhuizen, huisartsen, apotheken etc. waarvan ze de kosten vergoeden. Je kan bij je zorgkeuze aangeven of je wel of geen restitutiepolis wilt. Het is een lastig woord voor iets dat eigenlijk erg simpel is. Wanneer je namelijk een restitutiepolis hebt dan kan je naar elke zorgverlener in Nederland en dan wordt het sowieso vergoed door jouw zorgverzekeraar. Je hoeft je dan dus niet druk te maken over de vraag of jouw huisarts wel of niet op de lijst staat, want je hebt zekerheid dat het wordt vergoed. Dit klinkt allemaal heel leuk, maar je raadt het al, een restitutiepolis kost geld. Maar hierbij komt de gouden tip van pas!

Zodra je klaar bent met het invullen van alle informatie kan je gaan vergelijken. Je kan per optie zien wie de zorgverzekeraar is, wat voor beoordeling zij krijgen en wat de premie is. Ook kan je ervoor kiezen om meer informatie te bekijken. Het bekijken van de reviews van de opties die jou het meest aanspreken kan je helpen bij het maken van je keuze.

Ik wil naar:

Inleiding: de grote zorgverzekeringsgids

Stap 1: Bepaal welke zorg jij nodig denkt te hebben.

Stap 2: Vergelijk jouw zorg met de basisverzekering.

Stap 3: Bepaal de hoogte van je eigen risico.

Stap 4: Bepaal of je wel of geen aanvullende verzekering wilt.

Stap 6: Sluit je zorgverzekering af.

Deze blog is geschreven door

Joyce Rietveld (jongerenteam jongdoord8)

Bronvermelding

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (2020, 3 juli). Zorgverzekering. Rijksoverheid.nl. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Meer  blogs in dezelfde categorie

Als je niet genoeg geld hebt, leen je gewoon wat.

Als je niet genoeg geld hebt, leen je gewoon wat.

Lastige stelling. Stel je wil studeren en het is nodig om een lening hiervoor af te sluiten. Ik moet zeggen dat ik dat dan een ander verhaal vind, dan dat je geen geld hebt om met vakantie te gaan en je leent daar geld voor. Geld lenen Maak geen gewoonte van geld...

Met geld omgaan is makkelijk

Met geld omgaan is makkelijk

Dat is een leuke. Met geld omgaan is makkelijk…maar ook weer niet.Kijk, als je voldoende geld hebt om te kunnen doen wat je wil dan is het een makkie, maar ook dan kun je al je geld kwijt raken.Ik zag een tijdje geleden een reportage over Nicolas Cage, de...