De eerste keer seks

De eerste keer seks met iemand dat je vergeet je waarschijnlijk nooit meer. Daarom is het belangrijk dat jij bepaald, wanneer jij voor de eerste keer seks hebt. Trouwens, de 2e, 3e, 4e keer en hoeveel keer erna er nog komt ook. Jij bepaalt altijd wanneer jij er zin in hebt.

Gevolgen

Het kan gebeuren dat jij helemaal in love bent. Je hebt al veel keer samen gezoend, maar wanneer is het dan tijd voor seks? Het is tijd voor seks wanneer jij dat wilt.

Stel je hebt een vriend*. En hij wil seks met je jou. Maar jij wilt dit niet. Als jouw vriend echt om jou geeft, dan wacht hij op jou.

Zodra jij voelt, dat je gedwongen wordt tot seks. Dan adviseer ik je om de relatie te verbreken, hoeveel je ook om hem geeft.

Of je voelt, zijn teleurstelling, omdat jij geen seks wilt. En je doet het dan toch maar. Dan is de kans 99% zeker dat jij er daarna ontzettend rot over voelt. En dan druk ik het nog licht uit. Het zou zo maar kunnen, dat deze negatieve ervaring voor een hele lange periode impact heeft op jouw seksuele leven. En dat wil je niet. Seks is genegenheid, is tederheid. En het is iets wat je samen graag wilt doen. Dus jij bepaald altijd met wie en wanneer je seks hebt.

Vrij veilig

Je gaat voor de eerst keer seks hebben met je vriend.  Je vindt het spannend én je wilt het heel graag. Dan is het belangrijk, dat je ook praat over veilig vrijen. Er zijn voorbehoedsmiddelen die beschermen dat jij of  jouw vriendin niet zwanger wordt. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat jullie geen geslachtziekte krijgen, want hier word jij niet vrolijk van.

Ook al ben jij ervan overtuigd, dat jouw vriendje met niemand anders seks heeft, vrij toch veilig. Koop condooms én gebruik deze ook. Of je nu een jongen of een meisje bent, je bent samen verantwoordelijk voor condooms. Het maakt niet uit wie deze koopt.

Maak van te voren afspraken, want in alle opwinding is de kans groot dat je denkt ‘laat maar die condooms, het is zo’n gedoe’. Probeer samen een manier te vinden, dat je tijd neemt om de condoom om te doen.

Het klinkt misschien heel stom, maar voordat je met condooms aan de gang gaat, bekijk eerst hoe je een condoom uit de verpakking haalt en hoe je deze omdoet. Oefen gerust een keer. Je kunt het samen doen of maak er een grappig spel van met vrienden. Gein er maar mee, maar je zult merken als je in de heetst van de vrijpartij een condoom nodig hebt, dan is het toch wel heel fijn, als je weet hoe een condoom werkt en hoe je deze, zonder te scheuren uit de verpakking haalt.

Jij bepaalt

De eerste keer seks is voor iedereen best spannend. Je weet niet wat je kan verwachten. Stel je bent heerlijk aan het vrijen. En ineens wil je het niet meer. Voel je dan ook vrij, om ‘nee’ te zeggen. En nee=nee. Spreek dit ook van te voren af. Als jij voelt, dat je het toch ineens niet meer wilt, weet dat dit kan. En dat het helemaal niet erg is. Knuffel en streel gerust samen verder. Zodat je nog een fijne tijd hebt samen, zonder seks.

Wat ook kan gebeuren, dat je al klaarkomt voordat je daadwerkelijk seks hebt. Dit kan, en je hoeft je er al niet voor te schamen.  Je kunt elkaar blijven strelen en zoenen. Het kan zo maar zijn, dat je weer opgewonden raakt of niet.

Ook hoef je nooit te faken dat je een orgasme hebt gehad. Zoals ik al schreef, seks doe je omdat je er samen zin in hebt. En het klaarkomen is helemaal niet belangrijk. Kom je de eerste keer niet klaar? No worries. Misschien een volgende keer wel. Ga samen op ontdekking wat jij en jouw vriend lekker vinden en bespreek dit met elkaar.

Ik wens je een heerlijke seks toe.

Sprankelende groet,

Mariëlle Schoenmakers (oprichtster jongdoord8)

*overal waar vriend/ hij staat kan ook als vriendin of zij gelezen worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

 

 

Fresh Blogs in je inbox?

Schrijf je in voor mails van jongdoord8 en we sturen je onze laatste blogs op.

[activecampaign form=7]

Meer  blogs in dezelfde categorie

Kies jij voor een kaal hoofd?

Kies jij voor een kaal hoofd?

Waarom zou jij kiezen voor een kaal hoofd, als je zo’n mooi haar hebt? Hoe staan jouw ouders en vrienden er tegenover? Hoe wordt er vanuit jouw school of werk gereageerd? En als je kaal bent, dan ben je toch niet meteen alternatief, of wel? Ik hoor en zie dat veel...

Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes

Jeugdpuistjes (ook wel acné vulgaris of acné juvenilis genoemd) is de meest bekende vorm van acne. Tot wel 80 % van de jongeren krijgt er last van. Bij de één...