Herken jij je in de symptomen van AD(H)D? En belemmert het in jouw ondernemerschap of je werk?

Je bent vol enthousiasme gestart met een jouw bedrijf. Inschrijven in de KvK, bedrijfsnaam bedacht. En nu gaat het echte werk beginnen. Je loopt over van toffe ideeën. Je gaat er vol in, om na een paar weken af te vragen, is dit het nu wel voor mij?


En nu, een half jaar later, zit je hier achter je laptop, moedeloos naar je laptop te turen. Er komt niets uit je handen. Je bent leeg. Waarom wilde je ook weer zo graag jouw eigen bedrijf? Waar en hoe moet je beginnen? Wat past het beste bij jou? Wat werkt het beste voor jou? Je bent het helemaal kwijt. Je voelt je gefrustreerd, dit voel je in je hele lijf. Het lukt je niet, en je blijft zo in deze emotie hangen.


Herken jij je in de symptomen van AD(H)D? En belemmert het in jouw ondernemerschap of je werk?


Ik zie AD(H)D-ers als krachtige ondernemers.  Zij denken snel, hebben een creatieve brein, denken out-of-the box. Zien mogelijkheden, die anderen niet zien. Echter werkt jouw brein zo snel, dat je het soms niet bij kunt houden. En dat is frustrerend, dit kost energie, dit geeft stress. Je wordt er moedeloos van en het kan zelfs jouw zelfvertrouwen enorm naar beneden halen.


Ik help je graag om samen met jou op ontdekkingsreis te gaan, hoe jij als ondernemer met AD(H)D jouw bedrijf neer zet zoals jij het voor je ziet. Je stappen zet naar de onderneming die bij jou past, op jouw manier. Je leert jezelf nog beter kennen. Ik werk samen met jouw vanuit jouw kwaliteiten. Ik leer je om jouw valkuilen sneller te herkennen en deze om te zetten in kracht.


Wil je me graag beter leren kennen? Ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen op mijn website: www.sprankelenderwijs.nl


Sprankelende groet,


Mariëlle

Hokjes, labels en waar ben jij?

Vrijdagavond 7 februari was ik bij een voorstelling van Sara Kroos. Een aanrader om hier naar toe te gaan.


Ik vind het gaaf om te zien, dat Sara Kroos het podium gebruikt om de blanke, zonder label, hetero’s met humor wakker te schudden.


Want…..


Hallóóó, we zijn allemaal mensen: transgender, homo’s, autisten, ad(h)d-ers, zwart, neger, genderneutraal, enz. Het maakt helemaal niets uit wie je bent, wat je doet. Je hebt allemaal kwaliteiten en je mag allemaal gezien en gehoord worden. En vooral gerespecteerd worden, wie je bent als persoon.


Heel goed dat ze vertelde hoe de ‘gemiddelde mens (=blank, hetero)’ omgaat met mensen die anders in het leven staan. Zo vertelde ze dat haar dochter  van 16 jaar met vrienden thuiskwam, die allemaal ‘anders’ zijn. Eén hiervan was autistisch. Dat hier een opmerking over gemaakt werd. Waarop haar dochter zij: ‘dat haar vriendin goed is, zoals zij is. Niet anders dan de rest. Dat  haar vriendin mooie eigenschappen heeft’.


En zo is het!


Wist je dat er landen zijn, waar diagnoses niet bestaan? Met de simpele reden, omdat ze hier geen woord voor hebben. Dus, mensen die druk zijn, mensen die heerlijk afwezig kunnen zijn in gesprekken, mensen die niet kunnen plannen, mensen die altijd alles op dezelfde manier willen doen, mensen die niet van verrassingen houden, mensen die van alle mensen houden, zijn allemaal gelijk.


In Nederland willen we iedereen in hokjes stoppen, zodra je afwijkt van de ‘gemiddelde’. En richten we onze aandacht op, wat niet goed gaat. Want iedereen…………..moet meelopen in de pas. Zoals het ‘heurt’.


Ik vraag me af, wie besloten heeft wat de richtlijnen zijn, zoals het ‘hoort’?


Het begint al in het onderwijs, mensen worden opgeleid om gemiddeld te zijn. Ben je niet gemiddeld, gaat het niet zoals afgesproken is, val je boven of onder de lijn uit? Dan springen de instanties op je af. Je gaat de molen in, van instanties-naar instantie. Er wordt steeds aandacht gericht op wat er niet goed gaat. Kun je je voorstellen, wat dit doet met jou als persoon? Welke basis we neerleggen voor de toekomst?


Als we iedereen nu gaan leren, dat je goed bent zoals je bent. Zodat mensen gerichte keuzes kunnen en durven maken, doelgericht acties uit zetten. Omdat ze in verbinding staan met hun intuïtie, vertrouwen op hun intuïtie. Dat je ongeacht wie je bent, wat je doet, welke huidskleur je hebt, hoe jouw brein werkt en of je nu verliefd wordt op mannen, vrouwen of houdt van alle mensen. Jij bent oké.


Ik wens je een sprankelende dag toe.


Mariëlle

Words are spells!

De afgelopen maanden voelde en realiseerde ik me steeds meer wat ik jaren tegen mezelf heb gezegd. En wat voor impact dit heeft op mijn persoonlijke groei. Ik zei tegen mezelf en tegen anderen over mezelf! Dat ik


  • niet kan kiezen
  • een blokkade heb
  • onzeker ben

In de gesprekken met de mastermind groep, was ik er heel goed in om spelden in mijn lichaam en hoofd vast te zetten. Ik deed het onbewust en continue. Met als resultaat, dat ik me hier ook naar ging gedragen en handelen. En gaf ik mezelf de (schijn) veiligheid, dat ik op die plek kon blijven staan waar ik toen stond.


Ik ging me afhankelijk opstellen, wat zullen de anderen ervan vinden? Welke keuze zal ik maken? Met als gevolg, dat ik inderdaad geen keuzes maak. En ik tegen mezelf kon bevestigen ‘dat ik niet kan kiezen’.


IK VOEL EN WEET DAT ALLES WAT IK CREEËR BEGINT MET EEN GEDACHTE.


Ik heb bovenstaande gedachten en woorden veranderd in:


Ik DOE onzeker

Ik DOE een blokkade

Ik KIES niet


En als ik iets DOE, dan kan ik het dus veranderen in,

Ik DOE zeker

Ik KIES

Ik VOEL ME VRIJ


Want ik weet wél wat ik wil, en dat ik hier de 100% voor ga. Vol overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Want dat is wie ik ben. Voel jij ook het verschil?


Nu jij:


Wat zijn jouw gedachten over jezelf? Wat zeg jij tegen jezelf over jou? Welke woorden-spelden ga je uit je body en mind trekken? Zodat jij als persoon en als ondernemer kan groeien. Met als resultaat dat je de volgende stap gaat zetten in jouw bedrijf.


Ik wens je een mooie en sprankelende dag toe.


Mariëlle

In 3 stappen van chaos naar orde….

Je moet nu toch echt vertrekken, anders kom je nog te laat op jouw afspraak. Potverdorie, waar liggen je autosleutels? Die had je toch echt klaar gelegd op tafel. Ondertussen zoekend naar je autosleutels, leg je jouw tas ergens neer……


Eindelijk, je hebt je autosleutels gevonden. Maar waar heb je nou je tas weer gelaten?


Ondertussen tikt de tijd door. En wanneer je dan eindelijk in de auto zit om te vertrekken. Kom je tot de conclusie dat je de fles water voor onderweg op de aanrecht hebt laten liggen.


Pfff, als jouw billen niet aan jouw lijf vast zaten, vergat je die ook heel vaak.


Herkenbaar?


Hoe zou het zijn, om georganiseerd te kunnen vertrekken naar je afspraak. Je tas en je autosleutels kun je meteen pakken. En je denkt aan je waterfles. En guess what? Je bent ook nog op tijd voor je afspraak. En misschien met heel veel geluk, zelfs 5 minuten te vroeg.


Hoe zou het zijn, als dit jou zou lukken? Orde in je hoofd en in je (werk)omgeving?


Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?


Heel bijzonder, maar het kan….


Ook jij! Om orde te creëren hoef je maar 3 stappen te ondernemen. Namelijk:


  1. Is het voorwerp nog in de juiste staat?
  2. Staat het voorwerp op de juiste plaats?
  3. En staat het voorwerp in de juiste stand?

Voldoet het voorwerp, niet aan één van deze elementen, dan heb je al chaos.


Ik hoor je al denken, pfff, wat een gedoe. Maar….. als jij orde ziet, het snapt, dan kun JIJ orde creëren. Ook voor jouw gedachten, die zelden tot nooit stilstaan.


Wil jij overzicht en rust in jouw bedrijf, lijf en hoofd?


Neem gerust een kijkje op mijn website: www.sprankelenderwijs.nl.


Sprankelende groet,


Mariëlle

HEB JIJ MOEITE MET FOCUSSEN? BEN JE GOED IN HET UITSTELLEN?

Begin van deze week heb je voor jezelf een to-do lijstje gemaakt. Het is nu vrijdagmiddag. Inmiddels liggen er verschillende to-do lijstjes op jouw bureau. Waarvan activiteiten van het ene lijstje, naar het andere lijstje zijn over gegaan. Je kijkt vanuit je computer naar al jouw lijstjes. De activiteiten die je deze week wilde doen, maar niet gedaan hebt.


En wat je nu wilt doen………


Tja, hier heb je geen inspiratie voor. Je hangt scrollend achter je computer. Ineens is het 18.00 uur. En heb je niet gedaan wat je had wilde doen. Je baalt hier flink van.


Stel je eens voor dat….


Je eind van week gedaan hebt wat je wilde doen.
Je gefocust blijft op de momenten dat het nodig is.
Je de afleiding weerstaat.
Je vol enthousiasme naar huis gaat, dansend over straat richting huis.


Want het is je gelukt, in alle ontspannenheid en in alle rust heb je gedaan, wat je wilde doen.
You dit it!


Dit kan…..


Om gefocust te blijven, is het belangrijk dat je er met je volle aandacht bij blijft. En dan bedoel ik de volgende 3 bullets. Dat je:
– ziet en hoort wat er daadwerkelijk is
– bewust bent van de tijd, hoe lang activiteiten duren. En hoe laat het is.
– goed in balans bent.


Wanneer je alle drie deze punten toepast, dan ben je gefocust, maak je bewuste keuzes.


Wanneer één van bovenstaande bullets in disbalans is, ben je niet gefocust. Je mist informatie, je mist tijd en je hebt uitstelgedrag. Met als resultaat een negatieve emotie.


Wil je jij kunnen focussen, bewust keuzes maken? Jouw ideeën omzetten in concrete activiteiten? Activiteiten die je werkelijk gaat doen?


Neem vrijblijvend contact met me op: marielle@sprankelenderwijs.nl


Voor nu wens ik je een mooi en ontspannen weekend toe.


Sprankelende groet✨,


Mariëlle

Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal (Einstein)

De grootste genieën van de wereld gebruiken hun creatieve geest. Hun creatieve geest brengt hen tot grote successen en ideeën. Kijk naar de grote uitvinders, naar artiesten, kunstenaars, schrijvers, musici en dichters. Zij gebruiken hun verbeeldingskracht.


Jouw verbeeldingskracht, jouw creatieve brein kun je ook inzetten om jouw bedrijf te laten groeien, dan wel je bedrijf zo neer te zetten passend bij jou.


Maar………………………….. misschien heb jij het vertrouwen in jouw creatieve geest af ‘moeten’ leren om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jouw omgeving.


Kijk eens naar kinderen. Zij fantaseren, spelen, verkleden, bewegen. Echter zodra ze naar school gaan ligt de aandacht op het leren. En steeds minder op het creatieve stuk. De aandacht in het brein wordt verplaatst, van creatie naar leren. Met als gevolg…….. de creatieveling loopt vast…. Een steeds grotere groep creatieve kinderen raken de verbinding met zichzelf kwijt, omdat ze letterlijk aan het overleven zijn. Met als resultaat een zoektocht bij instanties begint. En bij deze kinderen begint het vertrouwen in hun verbeeldingskracht te wankelen.


Misschien herken je dit als ondernemer ook. Er wordt van alles van je verwacht, de regels waaraan je moet voldoen van de overheid, de verwachtingen van je team, de mensen waarmee je samenwerkt. De tijd haalt je in. Je raakt de connectie kwijt met jouw creatieve brein, die jou zoveel geeft. Je bent niet meer in verbinding met jezelf.


Hoe zou het zijn, om weer in verbinding te zijn met jezelf? Weer durven te vertrouwen op jouw intuïtie, jouw verbeeldingskracht en geloven in jezelf. Zodat je de volgende groei stap zet in jouw bedrijf?


Dit kan…….


Nieuwsgierig? Ik informeer je hier graag over.


Ik wens je een sprankelende week toe.


Mariëlle

IK HEB EEN FANTASTISCHE IDEE……. 😊

Herken je dit?

In mijn omgeving krijgen steeds meer mensen de diagnose AD(H)D. Eerst vooral kinderen en nu is het booming business onder de volwassenen.


Feit 1: Nederland staat wereldwijd bovenaan met zijn diagnoses, heeft zelfs procentueel meer diagnoses dan in Amerika. Er zijn landen waar niemand een diagnose heeft. Omdat ze geen woorden voor de labels hebben, dus zijn er ook geen mensen met ADD, ADHD etc. En zijn het ‘gewoon’ mensen…….


Feit 2: steeds meer mensen krijgen een diagnose.


Hoe zou het dan zijn, dat we AD(H)D met z’n allen karaktereigenschappen noemen i.p.v. stoornis/ ziekte. En het heel snel uit het boek DSM-5 scrappen!


Ik stem voor!!!👊


Dat we allemaal leren hoe we beter met elkaar om kunnen gaan. De nadruk komt te liggen op ieders kwaliteiten, zodat er mogelijkheden ontstaan. Want wat je aandacht geeft groeit…. Dus geef aandacht aan de dingen die goed gaan, zodat die juist groeien.


Je leert hoe je met jouw valkuilen/leerpunten om kunt gaan, dan wel kan ombuigen. Want tja, ook mensen zonder diagnose hebben leerpunten, valkuilen en kwaliteiten. Net zoveel als mensen met een diagnose……


Sprankelende groet✨


Mariëlle

Ken jij de gezegde: “waar je mee omgaat daar raak je mee besmet?”

Het is echt zo. Ga je met mensen om die veel klagen, voordat je het weet ben jij ook één grote klaagmuur. Ga je om met mensen die altijd roddelen, genieten van andermans ellende. Voordat jij het weet, doe je dit ook. Ben je omringd door mensen door mensen die overal tegenaan schoppen en conflicten opzoeken. Je raadt het al………


Realiseer je dat JIJ het gemiddelde bent van de mensen met wie je omgaat.


Dit geldt zowel privé en ook op het werk. Wil jij werk doen waardoor jij geïnspireerd raakt, je persoonlijk wilt groeien. Kies dan een werkgever die jouw dit biedt. Ga met mensen om die je wilt evenaren. Ik bedoel dan niet dat je hier tegenop hoeft te kijken én dat je ze aanbid. Maar mensen waar je energie van krijgt, blij van wordt. Enthousiaste mensen die net zo in het leven staan, als jij.


Vind jij klagen heerlijk? Roddel je graag en geniet je van andermans ellende? Schop jij graag overal tegenaan, zeik je graag mensen af? Van mij mag je. Maar realiseer je dat het je niets oplevert en weinig aan jouw situatie verandert. Het is jouw keuze, jouw leven.


Van mij krijg je hier nu ongevraagd advies: je krijgt een waardevoller leven om te veranderen wat je wilt en kunt veranderen. Of het simpelweg te ‘accepteren’ dat het nu eenmaal zo is.


Voor mij was dat de reden om 2019 te zoeken naar gelijkgestemden ondernemers. Ondernemers die een ambitie hebben, die positief ingesteld zijn, elkaar het succes gunnen, elkaar inspireren. Die leerling en leraar tegelijk willen zijn. Open en eerlijk naar elkaar toe zijn. Die enthousiast zijn, energie hebben. En ik heb ze gevonden. Ik ben hier elke dag dankbaak voor. En weet je…… hier leer ik zoveel van. Ik ben weer in verbinding met mezelf, ik kijk weer positief naar mezelf en naar het leven. En dit gun ik iedereen.


Met een sprankeling,


Mariëlle

Werk doen wat bij jou past!

Door mijn werk kom ik veel in contact met mensen. Afgelopen jaren zijn er mensen bij me geweest, die symptomen, dan wel een label van ADD, ADHD hebben. Zij kwamen bij mij. En om eerlijk te zijn, twijfelde ik soms aan het label.


Wat bleek, zodra ze werk gevonden hadden wat bij ze past. Waar ze konden zijn wie ze ‘echt’ zijn en zich niet hoefde aan te passen. Verdwenen de symptomen, ‘hoppa weg’. En begonnen ze weer te sprankelen, te leven


Dus, hoe zou het zijn, als je voor jezelf weet, dit is wie ik ben, met mijn kwaliteiten. Wat ik leuk vind om te doen. Waar mijn interesses liggen, waar ik blij van word. Ook al heb je super veel interesses 😉. En dat je van jezelf weet, dit vind ik lastig, maar het staat me vooral niet in de weg, om te gaan doen waar ik energie van krijg. Of waar ik juist rustig van word.


Want ik ben ervan overtuigd, dat iedereen een bepaalde persoonlijkheid heeft (ongeacht wel/geen label), dat het belangrijk is dat je werk hebt, wat bij jouw past. I.p.v. dat je een baan gaat zoeken/doen waar je het beste in kan vinden. M.a.w. je moet aanpassen.


Wanneer je werk verricht, wat jouw energie kost. Waarin je niet gelukkig bent in je werk, dan heeft dit zijn weerslag in je gezondheid, je relatie en zeker ook in je financiën. Denk daar maar eens over na…..


Wil jij met plezier werken? I.p.v. dat je wekker afgaat. En je het volgende liedje in je hoofd hoort: ‘ik heb geen zin om op te staan, ik moet weer naar mijn baas toe gaan’.


Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend, kosteloos en vertrouwelijk inzicht gesprek: marielle@sprankelenderwijs.nl


Ik wens je een fijne werkweek toe, met veel mooie momenten.


Met een sprankeling,

Mariëlle

#leef #lovetowork #persoonlijkeontwikkeling #blijfjezelf #mooileven