AD(H)D en werk

Veel volwassen AD(H)D-ers hebben op school vaak te horen krijgen, dat ze niet kunnen focussen, dromerig, druk zijn. Altijd te laat komen, deadlines niet halen. Het huiswerk niet af hebben. Afspraken niet nakomen, chaotisch zijn.


En ik zie dit ook in mijn directe omgeving,  kinderen die naar school gaan. Ze vinden de lesstof niet interessant. Ze zien het nut er niet van in. Ik snap dat het dan lastig is om de hele dag je aandacht erbij te houden. Om een start te maken met het huiswerk. Dit kost energie, dit is vermoeiend.


Heb jij ooit, in een bijeenkomst gezeten, die je totaal niet interessant vond? Zeg eens eerlijk, lukte het jou om je aandacht er goed bij te houden??!?!?


Want waar ik in geloof is….


zodra je werk gaat doen, wat je interesseert. Je taken krijgt die je leuk vindt om te doen….


dat jouw AD(H)D symptomen een andere plek gaan krijgen in je leven.


Je kunt je focussen, je gaat ineens graag lezen en leren. Je gaat over tot acties, omdat je het doel ziet waarvoor je het doet.


En jouw kwaliteiten komen meer naar voren, zoals

  • Out-of-the box denken
  • Enthousiasme
  • Improviseren, oplossingsgericht denken
  • Kansen zien
  • Snel denken en doorpakken

En deze kwaliteiten worden opgemerkt door professionals, opdrachtgevers. Omdat jij de dingen doet, die passen bij jou!


Hoe tof zou dit zijn? Om je aandacht te richten op hetgeen wat je graag doet, waar je energie van krijgt. Met leuke en fijne mensen om je heen. Die jouw enthousiasme oppikken en hierin mee gaan. Met al jouw kwaliteiten en jouw valkuilen en leerpunten. Dat is toch gaaf.


Dit gun ik jou.


Sprankelende groet,


Mariëlle