Aanbevelingen

Wat sprankelende mensen hierover zeggen….

Om privacy redenen zijn sommige namen gefingeerd.

verandering-dyslexie

Maud (22 jaar)

Op het werk liep het niet goed, ik zat niet lekker in mijn vel en ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten die in eerste instantie niet te verklaren waren. Toen dacht ik terug aan een lezing die werd gegeven door Mariëlle, ik herkende mezelf meteen in het verhaal wat ze vertelde en heb kort daarna een afspraak met haar gemaakt.

Het voelde meteen vertrouwd bij Mariëlle, dat is fijn want je wordt behoorlijk vaak uit je “comfort zone” gebracht. Op jezelf durven vertrouwen en weer helemaal bij het begin beginnen, om er achter te komen hoe het bij mij allemaal in zijn werk gaat.

Door de counseling heb ik meer zelfvertrouwen, ben ik positiever en ben ik veel rustiger en gestructureerd. Maar ik ben ook van al mijn lichamelijke klachten af. Ik heb genoeg handvaten gekregen die ik de rest van mij leven kan gebruiken!

Familie Janssen

Soms loop je “even” vast……

Waarom lukt het lezen en schrijven niet zo goed op school? Zou ze dyslexie hebben?

Waarom is ze zo moe als ze uit school komt?

Waarom slaapt ze zo slecht in?

Bovenstaande vragen speelde in mijn hoofd. Per toeval hoorde ik van Davis® counseling.

Na het eerste gesprek voelde het meteen goed. Dit is wat ze nodig heeft en waar we naar op zoek zijn om onze dochter te helpen.

Na overleg zijn er 6 (aaneengesloten) dagen ingepland om de counseling te laten plaatsvinden. Heel spannend allemaal want wat gaat er deze dagen allemaal gebeuren?

Hoe reageert ze erop? Misschien is ze na 2 uur al doodmoe en misschien kan ze wel 6 uur achter elkaar doorgaan.

Gelukkig ging het bij ons voorspoedig en heeft ze na 6 dagen bereikt wat vooraf gepland was.

Na de counseling kan ik met trots zeggen dat ze beter en geconcentreerder leest, netter is gaan schrijven en ‘s avonds heel snel in slaap valt.

Voor ons is er een nieuwe wereld open gegaan sinds we kennis hebben gemaakt met de Davis methode en met Mariëlle natuurlijk! En helemaal fijn, onze dochter heeft in 6 dagen tijd haar leesscore teruggebracht van 5 naar een 3!

spelletjeSPRANKELENDERWIJS

Anne (9 jaar)

Ik wil beter leren concentreren, lezen en netter leren schrijven! Dat waren 3 van mijn doelen die ik graag wilde bereiken.

Het was erg spannend om aan de (onbekende) Davis methode te beginnen. Mariëlle stelde mij direct op mijn gemak en ik heb in 6 dagen heel veel geleerd. Maar het allerleukste vond ik de spelletjes doen, tussen de opdrachten door.

denken-davis-dyslexie

Sharon (27 jaar)

In 2018  heb ik de ADHD Davis counseling gedaan bij Mariëlle. Hoewel ik dat toen ik begon aan de counseling nog niet echt door had, heeft dit mij veel gebracht. Tijdens de counseling had ik af en toe het idee dat iets kinderachtig of omslachtig was en dat ik er vast niets aan zou hebben. Ik ben wel eigenwijs ingesteld, en dit bleek ook weer zo’n eigenwijze gedachte te zijn. Want uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat!

Wat ik fijn vond aan de counseling was dat er altijd een ontspannen sfeer hangt. Zelf kan ik heel gestresst of hectisch zijn, dus dit was fijn ‘thuiskomen’. Mariëlle bereidt haar counseling goed voor en ze heeft alle tijd. Ze blijft altijd rustig. Je mag jezelf zijn, mag fouten maken, mag er ook af en toe geen zin in hebben. Als iets niet lukt weet ze er slim op een andere manier naar te kijken of je perspectief te draaien waardoor het wel lukt.

Naast dat deze Davis counseling mij goed heeft geholpen, was het ook gewoon heel gezellig. Ik kan het dus iedereen aanraden om Davis counseling bij Mariëlle te volgen!

Familie Van Gemert

Van zijn behandeling Dyslexie, in het reguliere spoor, liep onze zoon helemaal vast. Om het minste of geringste barstte hij in tranen uit. De ene week had hij een gemakkelijke tekst, om thuis te oefenen, die hij met zijn trucjes binnen twee keer lezen van buiten kende en opdreunde. De week erna een, voor hem, veel te moeilijke tekst waar hij bijna woord na woord struikelde. Hij raakte enorm gefrustreerd. Zo ongelukkig wilden wij ons kind niet zien!  Dit kon toch niet de manier zijn om hem met zijn ‘probleem’ te helpen?!

Op dat moment raakten wij in gesprek met Mariëlle. Wat zij vertelde over de counseling paste zo veel beter bij hoe wij tegen het ‘probleem’ aan keken. En wat nog veel belangrijker was, het past helemaal bij ons kind.

In overeenstemming met school hebben we de dagen bij Mariëlle gepland. Onze zoon is iedere keer met heel veel plezier naar de counseling gegaan. De intensieve dagen waren vermoeiend, maar nooit frustrerend. Heel fijn om te zien.

Direct na de counseling zagen wij kleine veranderingen bij hem. Gemakkelijker in slaap vallen bijvoorbeeld. Het lezen bleef niet zijn ding, hij bleef wel de oefeningen doen die Mariëlle hem geleerd heeft.

In de eerste week van het nieuwe schooljaar (brugklas-voortgezet onderwijs) kreeg hij bij Nederlands de opdracht iedere periode een leesboek te lezen. Paniek! Lezen van ‘echte’ boeken daar zag hij nog steeds als een berg tegenop. Samen hebben we het gekozen boek ‘Aan de bal’  verdeeld over de weken. In het begin was het moeilijk maar  met nog een week te gaan zijn er nog twee hoofdstukken ongelezen. Ongelooflijk blij dat de counseling en zijn eigen inspanningen steeds meer vruchten afwerpen.

Sprankelenderwijs- Kooshballen

Quinn (12 jaar)

Ik had heel veel zin om de Davis methode te leren. Mariëlle heeft me uitgelegd wat oriëntatie en desoriëntatie is en me dat ook laten zien en ervaren. Door je eigen energiemeter te maken, kun je daar dan zelf iets aan veranderen.  Het kleien vond ik in het begin een beetje kinderachtig, maar ik merkte dat ik er iets van leerde. De regels bij Mariëlle en de spelletjes vond ik heel leuk.

In het begin na de counseling was ik een beetje in de war. Het oude en het nieuwe werkten niet zo goed samen in mijn hoofd. We zijn nu een half jaar verder en ik merk dat sommige dingen veel gemakkelijker gaan. Waar ik heel trots op ben, is dat ik bijna een leesboek van 297!! bladzijdes uit heb gelezen.

orde

Dex (16 jaar)

In het examenjaar VMBO, steeds liep ik weer op hetzelfde vast bij de talen en andere proefwerken. Woordjes of begrippen leren vind ik heel erg gemakkelijk, maar grote teksten te lezen of verwerken kon ik niet. Ook vond ik het moeilijk om snel goede zinnen te maken in een gesprek.

Mijn broertje heeft de Davis-methode gedaan en mijn ouders en broertje vonden het een fijne methode. Mijn broertje zei ook dat het hem voor veel meer dingen heeft geholpen dan alleen lezen.

In de eerste weken erna was alles heel erg overhoop in mijn hoofd, daarom was het maar goed dat ik het examen al had gemaakt.

Het maken van zinnen gaat veel beter, maar ik hoop dat dat nog steeds beter gaat worden. De tijd bij Mariëlle was zeker de moeite waard.

Familie van Gemert

Tijdens de counseling van onze jongste zoon  bij Mariëlle werd ons duidelijk dat wij dat onze oudste ook heel erg gunden. Hij liep op school tegen verschillende moeilijkheden aan mbt lezen en zijn communicatie liet ook vaak te wensen over. Grote teksten lezen deed hij nooit, waardoor je het overzicht van een tekst nooit hebt en in gesprekken koos hij altijd voor gemakkelijkste en/of kortste antwoord.

Mariëlle heeft op ons verzoek een intake met hem gehouden. Hij was eigenlijk direct enthousiast en wilde meteen beginnen. Zijn mentor vond het zo kort voor zijn examen geen goed idee, daarom is hij de counseling meteen na zijn laatste examen gestart.

Het was mooi weer en zijn vrienden gingen vaak zwemmen. Gelukkig duren de couselingsdagen niet tot ‘s avonds laat waardoor hij toch nog aan kon sluiten. Dat was voor hem een beetje lastig maar hij is zover wij hebben ervaren nooit met tegenzin gegaan.

In de eerste weken na de counseling hadden we medelijden met hem. Hij leek de weg totaal kwijt te zijn. Het was een grote chaos in zijn hoofd. Na een paar weken begon alles weer op zijn plek te vallen en werd hij rustiger en lukte het communiceren (vooral met anderen) hem al veel beter. Hopelijk gaat hij in zijn vervolgopleiding ook met meer plezier grote teksten te lijf.

Wij zijn zeer tevreden over de Davis-counseling bij Mariëlle.

Davis-ovaal

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis Dyslexia Correction®, Davis Symbol Mastery®, en Davis Orientation Counseling® mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.